• Firmenportrait

KAISER EUR-MARK

Laajentaakseen kansainvälistä strategista toimialaansa, KAISER  hankki heinäkuussa 2011 Uudessakaarlepyyssä toimivan suomalaisyrityksen EUR-MARKin. Yritysten välinen yhteistyö alkoi jo EUR-MARKin perustamisvuonna 1992. EUR-MARK alkoi silloin käyttää KAISER:in paineenmuuntajia ajoneuvojensa yhtenä pääkomponenttina. Perheyrityksen enemmistö myytiin vuonna 2008 sijoitusyhtiö Oy Wedeco Ab:lle tavoitteella, että sille löydettäisiin teollinen omistaja. KAISER AG:sta tuli EUR-MARK:in omistaja 100 % osuudella vuonna 2011.

KAISER EUR-MARK:in tuotevalikoima sisältää pääasiassa viemärinpuhdistukseen tarkoitettuja yhdistelmäajoneuvoja, jotka ovat mahdollisia toteuttaa tarvittaessa myös vedenkierrätyslaitteistolla. Suurin osa malleista on varustettu vakiona talvivarustepaketeilla, jonka avulla työt onnistuvat jopa -30 °C:n lämpötilassa. Toinen pitkäaikainen tuote on Hercules-kuivaimuri kiertomäntäkompressori-tekniikalla tai vaihtoehtoisesti ruuvikompressori-tekniikalla toteutettuna.

KAISER EUR-MARK:in kotipaikka Uusikaarlepyy sijaitsee länsirannikolla n. 1 h ajomatkan päässä Vaasan pohjoispuolella . Maantieteellinen ja kielellinen läheisyys on tärkeä tekijä menestyksekkään Ruotsin ja Norjan markkinoille pääsyn takaamiseksi kotimaan markkinoiden lisäksi. Viemärinpuhdistusajoneuvojen tapauksessa alueellinen suuntautuminen on tärkeässä roolissa markkina-aseman vahvuuden kannalta koko yritysryhmän osalta. KAISER EUR-MARK on rakentanut menestyksekkäästi johtavan aseman alallaan kotimarkkinoillaan Skandinaviassa.

Kurt Vienonen on toiminut alalla pitkään ja EUR-MARK:illa vuodesta 1994 . Toimitusjohtajana hän on ollut vuodesta 2007. Kommentoidessaan KAISER AG:n yrityskauppaa EUR-MARK:in osalta ja yhteistyötä KAISER:in kanssa, hän toteaa:

«Kun osallistuin vuoden 2010 lopusta alkaen keskusteluihin KAISER:in kanssa, yllätyin positiivisesti. Olin työskennellyt KAISER:in kanssa yhteistyössä 1980-luvun alusta asti ja tunsin yrityksen ja joitain sen työntekijöistä melko hyvin. Olen aina pitänyt KAISER:ia esikuvana alalla ja näin tämän mahdollisuutena vahvistaa EUR-MARK:in asemaa markkinoilla teollisen omistajuuden kautta. Edistyimme valtavasti KAISER:in kanssa viime vuosina. Uusi omistajamme on tuonut mukanaan kokemuksensa ja auttanut meitä tulemaan ammattimaisemmiksi, eli toisin sanoen varustanut EUR-MARK:in tulevaisuutta varten.

Arvostan henkilökohtaisesti uuden omistajamme filosofiaa, jonka mukaan kyse ei ole lyhytaikaisesta voittojen maksimoinnista, vaan yritykseen sijoittamisesta pitkällä aikavälillä: KAISER EUR-MARK tulee säilyttämään vahvan asemansa tulevaisuudessa, tai jopa parantamaan sitä. Liechtensteinin ja Suomen väliset kulttuurierot ovat kieltä lukuunottamatta mitättömiä. Kummassakin maassa ollaan valmiita työskentelemään kovasti ja rehellisesti tulosten saavuttamiseksi. Voi myös tuntea, miten kummankin yrityksen kokemus ja yhteinen kestävien ratkaisujen kehittäminen rikastaa yhteistyötä.»

Kurt Vienonen

KAISER YRITYSRYHMÄNÄ: YHDESSÄ VAHVA

Vastuullinen perheyritys

KAISER AG:n peruskivi muurattiin jo vuonna 1913. Markus Kaiser johtaa nyt yritystä kolmannessa sukupolvessa. Selkeä omistajarakenne koko ryhmässä varmistaa kestävän ja strategisen kehittymisen. Asiakassuhteiden luotettavuus ja sosiaalinen vastuu ovat tärkeitä liiketoiminnan periaatteita. 

Teknologia ydinkompetenssina

Avainosaamisen pitäminen ja ylläpito omassa yrityksessä on osa perusstrategiaa. KAISER:in tuotteet erottuvat edukseen korkean teknologisen riippumattomuutensa takia. Siksi tekniikka- ja kehitysosastolla on avainrooli yrityksessä. Työllistämällä useita tuotekehitysinsinöörejä sekä suunnittelijoita saavutetaan useiden teknisten kompetenssialueiden hyvä kattavuus ja osaaminen.

Pätevät yhteistyökumppanit

KAISER antaa suuren arvon ammattimaiselle neuvonnalle ja tukipalveluille. Asiakkaillamme on tukenaan kokeneita ja teknisesti taitavia työntekijöitä. Ammattitaito suorassa asiakaskontaktissa on ensimmäinen prioriteettimme.

Asiakasorientoitunut

Tuotteen myyminen ei ole meille loppu vaan pikemminkin alku: Me tuemme ja autamme asiakkaitamme, jotta he saavat ajoneuvoistamme kaiken irti. Tavoitteemme on inspiroida heitä KAISER AG:n tuotteilla ja palveluilla sekä niiden tarjoamilla mahdollisuuksilla.


YRITYKSEN KEHITYS

KAISER AG:n tarina perustuu innovaatiovoimaan ja kekseliäisyyteen. Tämä innovaatioiden ja keksintöjen tarina on mahdollistanut tekniset parannukset ja siten myös täysin uudet tuotteet yli 100 vuoden olemassaolon aikana.

Historiaa
1913
Josef Kaiser vanhempi hakee ensimmäistä patenttiaan kutomakoneelle. Hieman myöhemmin perustetaan lampaanvillakehräämö.
1925
Liechtensteinin ja Sveitsin välisen tulliliiton myötä 1924 Vorarlbergin tekstiiliasiakkaat katoavat. Näin alkaa "ajoneuvotarina": Auto- ja konekorjaamo avataan.
1928-1955
Tehtaalla rakennetaan noin sata autotraktoria. Toisen maailmansodan aikana traktorit varustettiin häkäpöntöillä.
1950
Josef Kaiser nuorempi ottaa johdon. Hän aloittaa siirtymän kaupallisesta toiminnasta kohti teollista toimintaan omilla tuotteilla.
1957
KAISER kehittää oman imupaineastian. "Kaiserfass (=Kaiser-tynnyri)" saavuttaa legendaarisen maineen.
1963
Ensimmäinen viemärinpuhdistusajoneuvo esitellään - lieteimuvaunu.
1965
Josef Kaiser nuorempi kehittää ensimmäisen kävelevän kaivurin.
1974
Oma korkeapainepumppu KDU kehitetään ja asennetaan ensimmäistä kertaa viemärinpuhdistusajoneuvoon.
1979 - 1984
KAISER:lta ajettava kävelevän kaivinkoneen. Nelipyöräinen kävelevä kaivinkone tulee markkinoille, ns. kävelevä ajettava kaivuri. 1980 esitellään telakaivuri ja 1984 telakuljetin, joka tunnetaan telakarhuna.
1985
Ensimmäinen viemärinpuhdistusajoneuvo varustetaan vedentalteenottojärjestelmällä.
1996
Esitellään AquaStars sekä ensimmäinen ajettava kävelevä kaivuri, jossa kaikki pyörät ovat vetäviä. Molempien mallien monipuolisuus ja suorituskyky tekivät niistä oman alansa standardin.
2001
KAISER-ajoneuvotekniikka perustetaan Nenzingiin/Itävaltaan.
2005
Markus Kaiserista tulee toimitusjohtaja ja KAISER AG:n operatiivinen johtaja. 2013 hänet valitaan arvovaltaisen tuomariston toimesta "Vuoden yrittäjäksi" Liechtensteinissa. Ernst & Youngin järjestämässä kansainvälisessä kilpailussa, hän saa tunnustuksen "Erinomaisuutta yrittäjyydessä."
2008
Uusi tuotantolaitos rakennetaan Krakovanyyn, Slovakiaan.
2011 - 2014
Suomalainen EUR-MARK hankitaan Uudestakaarlepyystä. Vuonna 2014 tapahtuu toinen yritysjärjestely - MORO Fiume Venetossa, Italiassa tulee osaksi konsernia. KAISER:ista tulee näin maailman johtava yritys alallaan.
2013
KAISER juhlii "100 vuotta innovaatiota - 100 vuotta Kaiseria" eri tapahtumissa.
2016
Uusi ratakaivuri esitellään , mallimerkinnältään S22RR . Ympäristöteknologian alalla esitellään uusia ratkaisuja, mm. tyhjiötislausta sekä flokkulaatiota viemärinpuhdistusajoneuvojen tekniikkaan.
2017
Amerikkalaisen imukaivinkoneiden valmistajan Premier Oilfield Equipment:in hankinta. Koko henkilökunta siirtyi uuteen tytäryhtiöön KAISER PREMIER:iin Fort Morganissa, Coloradossa.
2022
Mazingarbessa Ranskassa sijaitsevan HVD-yrityksen osto ja siirtyminen osaksi KAISER Francea.
tänään

100 VUOTTA INNOVAATIOTA. 100 VUOTTA KAISERIA.

Tarinamme kertova kirja

Juhliaksemme pyöreitä vuosiamme vuonna 2013 halusimme katsoa taaksepäin ja myös dokumentoida historiaamme. Tässä yhteydessä syntyi myös idea kirjasta. Kirjailija ja historioitsija Veronika Marxerin yhteistyö puolentoista vuoden ajan Schaanwaldin tiimimme kanssa synnytti teoksen, joka kertoo yrityksen kehityksen pienestä käsityöpajasta kansainväliseksi teollisuusyritykseksi.

Voit tilata kopion juhlavuoden kirjasta täältä


KAISER yritysvideo